geen zin meer in avonden lang you tube kijken

Zelf een website maken, maar niet alleen? Dat kan

Heb je weleens zitten -pardon our French- klooien met zelfbouwprogramma’s om je eigen website te maken? Werd het een gebed zonder einde en duurde het voor je gevoel maanden voordat je eindelijk iets online had? Is het uberhaupt gelukt? Voor iedere ZZP’er die zelf een website wil maken, maar er niet alleen voor wil staan is er nu de Zelfbouwclub.

selectie1 S8I7317 scaled
ok.hoe dan?

Hoe werkt de Zelfbouwclub?

Wij begeleiden mensen persoonlijk bij het maken van een website. Je ontvangt opdrachten die je thuis uitvoert, zoals het schrijven van teksten of het creëren van een moodboard. Tussendoor houden we contact om te checken of alles goed verloopt en geven we je waardevolle tips. Nadat je alle opdrachten hebt voltooid (ja, er zijn deadlines), werk je samen met maximaal zeven andere deelnemers gedurende één dag om alles online te zetten op jouw nieuwe website. Wij zorgen ervoor dat alles klaarstaat en alle technische aspecten zijn geregeld. Na deze bouwdag is jouw website echt af. Je begrijpt hoe je website functioneert, zodat je deze in de toekomst zelf kunt aanpassen.

Wie zijn de mensen achter de Zelfbouwclub?

‘Wij’ zijn Marre Smit en Vanessa Jorissen. We werken veel samen via Smit Club, het webbouwbedrijf van Marre. Marre is webbouwer, Vanessa is copywriter en communicatieadviseur. Wij maken websites, van begin tot eind, voor bedrijven en ondernemers. Maar we kennen ook ZZP’ers die geen bureau willen inschakelen, om uiteenlopende redenen. De ene vindt het domweg te duur, de ander wil het gewoon zelf doen. Dat zie je vaak bij ZZP’ers en we vinden dat heel herkenbaar. Maar in het geval van websites komt vaak de realiteit om het hoekje kijken: echt zelf een website maken, in je up achter je bureau met hooguit een handige buurvrouw als hulplijn omdat ze toevallig webbouwer of illustrator is voor je logo? Dat kan flink tegenvallen. Dus hebben we de Zelfbouwclub opgezet: zelf doen, maar mét hulp en binnen een duidelijk timeframe. Zodat het gewoon gebeurt en goed wordt.

vertel

Wat zijn de voordelen van de Zelfbouwclub?

Tijdswinst, ja nogal. En een kwalitatief betere website als resultaat, dat is waar wij bieden. Wij zijn de gulden middenweg voor de eigenwijze ZZP’er, de handige maar niet technische ondernemer, de starter die gewoon de tijd en het geld niet heeft: zelf een website creëren, met begeleiding waar nodig, en wanneer het te technisch wordt, pakken wij het stokje over. Zo maak je meters en kan het kreng (ja sorry, maar zo voelt het soms toch?) eindelijk, gewoon online.