weet jij wat je moet doen?

Zelf een website bouwen (maar niet alleen)

Je hebt een website nodig. Ga je ‘m zelf bouwen of laten bouwen? En waarom zit daar niks tussenin? Want een website laten maken kost al snel een paar duizend euro (en daarna heb je je webbouwer nodig voor ieder dingetje) en zelf een website maken kan heel, heel erg tijdrovend zijn. Daarom is de Zelfbouwclub begonnen met een nieuw initiatief: Zelf bouwen, maar onder begeleiding. En dat levert veel voordelen op, zowel in tijd, als geld, als plezier.
selectie1 S8I7356

Waarom zelf een website bouwen?

Ja, waarom zou je zelf aan de slag gaan met een eigen website? Niet alleen omdat een website laten maken stampesduur is; er zijn meer redenen. Zo is een zelfgemaakte website makkelijker te wijzigen. Je ként je website namelijk van voor naar achter. Dus als je een keer een ander product of een andere dienst aan gaat bieden als ZZP’er, of je bent coach en je wilt een nieuwe blog toevoegen, dan heb je hier niemand voor nodig. Dat is heel erg praktisch en scheelt op termijn ook veel geld. Want voor de losse klusjes geldt ‘uurtje-factuurtje’ en dat moet je niet willen.

Is het slim om een website door een bureau te laten maken?

Tuurlijk. Als je het kunt betalen, dan is het natuurlijk het prettigst om gewoon een expert al het werk te laten doen. Die kunnen het -als het goed is- beter en sneller dan jijzelf. Zo weet je ook zeker dat je een website krijgt die veilig is en voldoet aan de regels. Een SSL-certificaat? Je hoeft niet eens te weten wat het is, het wordt gewoon geregeld.

Wat kost een website laten maken?

Websites komen er in alle vormen en maten. Als je uit gaat van een simpele website met informatie er op en niet al te veel toeters en bellen (denk webshop, interactieve formulieren enzovoorts) dan kun je voor zo’n 5000 euro echt wel iets moois krijgen. Doe je het zelf, dan is de vraag wat jouw tijd je waard is. Want met een beetje een website ben je wel zo’n 80 uur bezig. Teksten schrijven, beeld selecteren, kleurgebruik en ga zo maar door; een website is niet alleen een technische uitdaging. Als je het vanaf nul moet opbouwen ben je echt wel even bezig.

Waarom is het óf helemaal zelf, óf bij een bureau?

Kijk, dat vroegen wij van de Zelfbouwclub ons ook af. Want je wilt misschien zelf alles doen, maar wel met een beetje hulp van iemand met verstand van zaken. En je wilt misschien best zelf bouwen en schrijven, maar het is verdomde fijn als je daarin wat houvast krijgt. Of iemand even naar je teksten kan kijken of kan zeggen ‘hee, als je nou die foto daar zet, dat oogt net wat lekkerder’. Dat maakt het proces niet alleen veel efficienter; je krijgt ook een beter resultaat en het is een stuk leuker op die manier. Precies dat bieden we aan bij de Zelfbouwclub.

Zelf een website maken, maar niet in je up

Want bij de Zelfbouwclub teken je in op een groepje gelijkgestemden die samen met jou aan de slag gaat om een eigen website te maken. Daarin krijg je van ons huiswerkopdrachten en kaders. Zo bereid je de blauwdruk van je website voor. Wij van de Zelfbouwclub kijken af en toe mee, en geven zonodig wat tips of dat laatste zetje bij keuzestress. Dan volgt een bouwweekend; we zetten alles in elkaar met een klein groepje ZZP’ers en ondernemers. Al het technische gedoe wordt geregeld. Dus gepriegel in de backend, niet snappen waar je iets kan vinden of kan veranderen; we helpen je erbij.

Onder begeleiding, zelf een website maken

Door het onder begeleiding te doen, maar het werk zelf te verzetten, blijft je website betaalbaar. En we zorgen ervoor dat je je eigen website goed snapt aan het eind van de rit. Als je naar huis gaat heb je een website, hij is online en als je diezelfde avond denkt ‘nee, toch een andere foto…’ dan kun je dat helemaal zelf. Het beste van zelfbouw én van het laten doen in één pakket.