Infosheet over marre smit en vanessa jorissen

Dag van de zzp’er – 2024

Wie zijn wij?

907A7523 2
Vanessa Jorissen 1

Marre Smit

Webdesigner en creative mentor

Marre Smit is al ruim 18 jaar ondernemer en webbouwer. Ze heeft met Smit Club niet alleen een goedlopend webbedrijf, maar ook een mentortraject voor startende webdesigners op poten gezet: Web Club. Ze organiseert een jaarlijks online summit voor webbouwers wat bezocht wordt door 250 leergierige webbies.
Vanessa Jorissen 1

Vanessa Jorissen

Tekstgoeroe en communicatieadviseur

Vanessa Jorissen is sinds 2000 ZZP’er, eerst als tekstschrijver en daarna als communicatieadviseur voor organisaties en startende ondernemers. Ook geeft zij spreektrainingen en leert ze vrouwelijke professionals om zich te presenteren met een bak bravoure van heb-ik-jou-daar in de training ‘ongegeneerd jezelf presenteren’.
Samen runnen we de Zelfbouwclub* (wat dat is? Verderop lees je meer)

communicatieplan dat hout snijdt

Wat we de ZZP’ers willen bieden op de ZZP-dag.

 Workshop: ‘Een communicatieplan wat hout snijdt, zo regel je dat helemaal zelf’ (werktitel)

Als ZZP’er, met beperkte tijd en middelen, heb je aan communicatie en marketing nog een hele kluif. Tuurlijk, als je van nature je een slag in de rondte netwerkt en bovendien kaas hebt gegeten van branding en SEO, dan kom je er wel. Maar voor de meeste ZZP’ers is je (online) communicatie een kwestie van doen waar je tijd voor hebt; wat je goed ligt. En ergens in een hoekje van je to-do lijst liggen nog wat ambitieuze plannen te verstoffen. Een nieuwsbrief? Insta? Hmmm-ja, misschien.

Wij willen iedereen in een praktische workshop de handvaten geven om keuzes te maken: welke middelen passen bij jou? Wat kost dat aan tijd en geld? Hoe kies je waar je wel en niet je tijd aan besteed? Kortom: hoe zet je een communicatieplan op poten wat voor jou werkt en wat ergens op slaat.

Onze doelgroep is de ZZP’er die werk wil maken van communicatie en marketing, maar daar echt tegen de grenzen van eigen kennis en kunde aan lopen. Ondernemers die in alle eerlijkheid toegeven: ik doe nu maar wat. En dat wil ik anders.

Das handig

nog even over die zelfbouwclub, wat was dat ook alweer?

*de Zelfbouwclub, zelf je website maken, maar niet alleen

Samen zijn we de Zelfbouwclub gestart, om in een behoefte te voorzien die we steeds weer terug kregen van ZZP’ers: ‘hoe kan ik nou zelf een betaalbare website maken, die ik begrijp, die er professioneel uitziet, waar ik zelf mee uit de voeten kan, zonder dagenlang te worstelen met software en helpdesks?’

Dat resulteerde in De Zelfbouwclub, een op ZZP’ers gericht programma om zelf – maar niet alleen – een website te bouwen. ZZP’ers krijgen een aantal opdrachten en calls met ons. We helpen ze een goed plan te schrijven, redigeren copy en adviseren in de branding.

Zo werken ze begeleid en gestructureerd naar een pakket van copy en stijlkeuzes die zij in één dag, op kantoor met een clubje andere ZZP’ers, tot een website gaan toveren. Aan het einde van de dag staat niet alleen je kneiterprofessionele website online, je snapt ook hoe de website werkt en kunt vanaf dat moment zelf je site onderhouden, maar ook aanpassingen maken. En dat voor 1500 euro all-in.